Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Македонски политици се обвиняват в говорене „на чист български“

Политика

Македонски политици се обвиняват в говорене „на чист български“

Македонски политици се обвиняват в говорене на чист български - Tribune.bg
Снимка:

„След 17 години със статут на страна кандидат за членство в ЕС, започнахме преговорите, но се сблъскахме с две блокади - външната от България и вътрешната от ВМРО-ДПМНЕ. Преди време Християн Мицкоски на чист български език казваше на тогавашния български премиер, че подкрепя Договора за добросъседство“, заяви кандидатът за президент Стево Пендаровски на предизборни митинги във Виница и Кочани на 18 април, цитиран от БГНЕС.

„ВМРО-ДПМНЕ казват, че не признават тези споразумения и ако дойдат на власт ще ги анулират, вместо да ги отворят и да видят какво пише в тях. В тях има македонци, има македонски език и никой не трябва да отрича това в целия свят. Казват ни, че само като българи сме могли да влезем в ЕС, но това не е вярно, защото договорите ги има в интернет, прочетете ги. Това е една голяма лъжа, която служи само за заблуда на хората, за да дойде ВМРО-ДПМНЕ на власт, без да се съобразява с интересите на гражданите. Те предлагат да отменят всички договори, да възстановят разделенията и да управляват по същия начин, както преди, без да решават нито един стратегически проблем“, посочи Пендаровски.

На 18 април кандидатът за президент също проведе митинг във Виница, по време на който припомни, че „преди време Християн Мицкоски казваше на тогавашния български премиер, че подкрепя Договора за добросъседство“.

„Той сигурно забравя, че интернет не забравя. Може да ни лъже, че не е казал това, но той на чист български език му казва „Ще подкрепим тоя договор“. Мицкоски казва, че само като българи можем да влезем в ЕС, но не иска да признае друга негова позиция и позиция на неговата политическа партия - че те са наследници на Ванчо Михайлов. Така ръководителят на историческата ВМРО от онова време и днешният председател на ВМРО-ДПМНЕ са в приемственост, смятан е за наследник на Ванчо Михайлов. Всички знаете, че Михайлов цял живот се е декларирал като българин“, допълни Пендаровски.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети